Nagelbeugel (Orthonyxie)

Een nagelbeugel wordt toegepast bij ingegroeide nagels, meestal aan de grote tenen. Dit kan heel vervelende pijnklachten geven, omdat de nagelranden in de huid drukken. Dit wordt veroorzaakt door het verkeerd knippen van de nagels, verkeerd schoeisel of familiaire aanleg.

Vervaardiging

Nagelbeugels worden ter plekke gemaakt door de podotherapeut. Dit gebeurd met een dun stalen draadje wat om de nagel wordt gebogen en op spanning wordt gezet. Hierna wordt deze om de nagelranden geschoven. Hierdoor wordt de nagel gecorrigeerd en zal rechttrekken.

De behandeling is meestal pijnloos en in het dagelijks leven zal de patiënt nauwelijks hinder ondervinden van deze nagelbeugel.

Een nagelbeugel wordt vastgezet met lijm en dient elke 6 tot 8 weken opnieuw op spanning te worden gezet en verschoven te worden. Dit omdat de beugel met de nagel mee groeit en hierdoor zijn functie zal verliezen als deze niet teruggeschoven wordt.

De totale duur van deze behandeling verschilt per persoon en de mate van de ingroei. De behandeling duurt over het algemeen een jaar, maar zodra de nagelbeugel verwijderd wordt kan de nagel weer in zijn oude patroon terugvallen en weer ingroeien. Daarom wordt deze behandeling vaak herhaald. 

VergoedingenVeelgestelde vragen

Foto_12_nagelbeugel.jpg

Wilt u een afspraak maken?