Orthesen

Een orthese is een siliconen hulpmiddel dat bij verschillende teenklachten gebruikt kan worden. Als er bijvoorbeeld een klauwstand van de tenen aanwezig is, kan dit gewrichtsklachten, zenuwklachten of huidklachten geven. Er kan dan een orthese gemaakt worden, die de tenen kan corrigeren of drukplekken kan ontlasten.

Vervaardiging

Orthesen worden ter plekke gemaakt van siliconen waarbij er een keuze is tussen hardere of zachtere materialen. De orthese wordt op de voet gevormd en door het toevoegen van een zogenoemde base of katalysator zal de siliconen een vaste vorm aannemen. Hierdoor zal de orthese perfect passen. In sommige gevallen zal de orthese na uitharding nog geslepen moeten worden. Ortheses nemen in de meeste gevallen niet veel ruimte in beslag in de schoenen.

Wenperiode

Net als bij steunzolen, kan het zo zijn dat u in het begin moet wennen aan de orthese omdat deze de stand van uw tenen veranderd. De wenperiode kan 1 à 2 weken duren, waarbij u last kunt hebben van spierpijn. Na 2 weken moet de orthese comfortabel aanvoelen.

Foto_13_Orthese_2.jpg

Onderhoud

Ortheses kunt u schoonmaken met water en zeep.

VergoedingenVeelgestelde vragen

Wilt u een afspraak maken?