Podotherapeutische zolen

Veel voetklachten kunnen verholpen/verminderd worden door middel van podotherapeutische steunzolen. Een podotherapeutische steunzool kan de voetstand corrigeren of juist delen van de voet ontlasten. Als u bijvoorbeeld niet goed afwikkelt tijdens het lopen kan het zo zijn dat bepaalde structuren in uw voet, knie, heup of rug overbelast raken. Een steunzool kan de voet sturen, waarbij een optimale afwikkeling altijd als uitgangspunt wordt gebruikt. Ook kunnen bepaalde delen van de voet ontlast worden. Bijvoorbeeld bij een hielspoor kan er een zachte laag in de steunzool gezet worden, zodat de pijnklachten zullen verminderen.

VergoedingenVeelgestelde vragen

 

01
 
Ontwerp

Tijdens het podotherapeutisch onderzoek zijn afdrukken van de voeten gemaakt. Hierop kan de podotherapeut zien waar de drukplekken zitten en waar bepaalde structuren liggen. Deze afdrukken worden in de computer gezet, waarbij de steunzool digitaal ingetekend wordt: het zolenplan zal worden samengesteld. Naar aanleiding van de gevonden resulaten in het podotherapeutisch onderzoek wordt de hardheid van de materialen bepaald, en in overleg met de cliënt wordt de afdeklaag (de bovenkant) van de steunzolen bepaald. Er wordt ook rekening gehouden met het gebruik van de steunzolen: als u bijvoorbeeld sportsteunzolen wilt, zullen deze andere materialen bevatten dan een steunzool voor alledaags gebruik.

 
02
 
Vervaardiging

De steunzolen van Podotherapie Vliegenberg worden gemaakt door middel van een high-end freesmachine. De digitale blauwdruk van uw steunzolen wordt naar deze machine verzonden, waarna deze uitgefreesd worden. Hierna worden ze volledig met de hand afgeslepen en afgewerkt voor een optimale kwaliteit. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde slijpkast met verschillende soorten slijpbanden. Het maken van podotherapeutische steunzolen is een tijdrovend proces, en worden pas afgewerkt en afgeleverd wanneer de podotherapeut 100% tevreden is. 

 
 
03
 
Afleveren

De zolen zijn in de meeste gevallen na een week klaar om door u opgehaald te worden. Neem uw meest gedragen schoenen mee, zodat de steunzolen goed passend gemaakt kunnen worden. In het begin zal het erg wennen zijn aan de nieuwe zolen. Uw voet wordt in een andere stand gezet en dit kan spierpijn geven. Deze wenperiode kan 1 à 2 weken duren. Tijdens dit ''afleverconsult'' krijgt u meer informatie over het wen- en opbouwproces.

 

Na zes tot acht weken komt u op nacontrole. Er wordt dan gekeken naar de situatie en pijnklachten tijdens het onderzoek en de situatie tijdens de nacontrole. Zo wordt bepaald of de steunzolen nog aangepast moeten worden, en het gewenste resultaat bereikt is. Moeten de steunzolen aangepast worden? Dit is volledig kosteloos. 

 
 
04
 
Onderhoud

Het onderhoud van de steunzolen is afhankelijk van de afdeklaag die u heeft gekozen. Heeft u voor leer gekozen? Dan is het aan te raden om de steunzolen regelmatig uit de schoenen te halen zodat het leer kan luchten. Heeft u gekozen voor kunststof? Dan kunt u de afdeklaag afdoen met een vochtige doek en aan de lucht laten drogen. 

 
 
05
 
Levensduur

Afhankelijk van de gekozen materialen gaan steunzolen ongeveer 1 jaar mee. Het is aan te raden om elk jaar de steunzolen door de podotherapeut na te laten kijken om te bepalen of de functionaliteit nog optimaal is. Bij kinderen is het aan te raden elk half jaar de zolen en de voeten na te laten kijken. Dit omdat de voeten nog groeien, en er gekeken moet worden of alle elementen van de steunzolen nog wel op de juiste plek zitten, bij een grotere voet. 

 
 
Foto_8_Podotherapeutische_zolen_vervaardiging.jpg
Foto_9_Podotherapeutische_zolen_vervaardiging_2.jpg
10-zolen.jpg

Wilt u een afspraak maken?