Enkel- en onderbeenklachten

Verzwikte enkel

Door uw enkel heen gaan kan veel klachten geven omdat bepaalde ligamenten opgerekt kunnen zijn. Ook geven veel patiënten aan dat na eenmaal verzwikken het steeds vaker gebeurt. Dit komt omdat de voet een stuk stabiliteit mist.

Een podotherapeutische zool kan de voet stabiliseren waardoor het verzwikken minder vaak zal voorkomen.
 

Tarsaal tunnel syndroom

Aan de binnenzijde van de enkel ligt een zenuw (de nervus tibialis) samen met een slagader tussen drie verschillende spieren. Dit wordt bij elkaar gehouden door een stevige band, waardoor de zenuw als het ware door een tunnel loopt met pezen en bloedvaten. Dit is de tarsale tunnel. Door bijvoorbeeld standsafwijkingen van de voet kan in deze tunnel de zenuw bekneld raken wat pijnklachten kan veroorzaken zoals tintelingen, doof gevoel en branderigheid.

Een podotherapeutische steunzool kan de standsafwijking van de voet corrigeren waardoor de zenuw weer vrij komt te liggen in de tarsale tunnel.
 

Sinus tarsi syndroom

Aan de buitenzijde van de enkel loopt een holte met hierin bloedvaten en zenuwen. Dit is de sinus tarsi. Bij het sinus tarsi syndroom kan een zenuw ingeklemd of geïrriteerd raken door een afwijkende voetstand zoals een doorgezakte voet. Dit heet het sinus tarsi syndroom.

Podotherapeutische zolen kunnen de aard van het probleem aanpakken. Door de standsafwijking te corrigeren zal de zenuw weer vrij komen te liggen wat de pijnklachten zal verminderen.
 

Shin splints

Dit is een Engelse verzamelnaam voor alle blessures aan het scheenbeen die veroorzaakt zijn door een overbelasting. Patiënten ervaren een brandend en zeurend gevoel en de klachten komen vaak voor bij sporters. Scheenbeen irritaties kunnen optreden bij het trainen op een te harde ondergrond, dragen van verkeerd schoeisel en voetafwijkingen.

Podotherapeutische (sport)zolen zullen de voet corrigeren waardoor de pijnklachten kunnen verminderen.