Hielklachten


Fasciitis Plantaris

Dit is een veelvoorkomende voetklacht. Onder de voet loopt een peesplaat, die aanhecht aan het hielbeen en dan als het ware uitwaaiert richting de tenen. Deze heet de plantaire fascie/aponeurosis plantaris. Als uw voeten bijvoorbeeld erg doorzakken tijdens het lopen, kan er een vergrote of verkeerde trek op deze peesplaat komen te staan wat pijnklachten kan geven onder de hiel of in het verloop van deze peesplaat. In de volksmond wordt dit vaak hielspoor genoemd. Een hielspoor is een verkalking van het hielbeen, wat een irritatie of ontsteking kan geven en een fasciitis plantaris kan veroorzaken. Patiënten ervaren vooral pijn in de ochtend bij de eerste stappen.

Podotherapeutische zolen zijn erg zinvol bij deze aandoening. Het doorzakken van de voet wordt tegen gegaan waardoor de peesplaat niet meer overbelast wordt en het genezingsproces kan beginnen.
 

Morbus Sever

Dit zijn pijnklachten aan de groeischijf achter de hiel. Deze klachten komen vaak voor bij sportende jongens en meisjes tussen de 8 en 12 jaar. De groeischijf is nog niet volledig uitgehard waardoor deze gevoelig is voor trekkrachten van de achillespees en de plantaire fascie. Podotherapeutische steunzolen corrigeren de voetstand waardoor de trekkrachten veranderd worden en voegen door middel van een zachte laag in de hak een schokdemping toe.
 

Fat pad syndroom

Het fat pad syndroom is een vermindering van het vetkussen onder de hiel. Meestal wordt dit veroorzaakt door ouderdom. Patiënten met het fat pad syndroom ervaren stekende pijnklachten onder de hak en voelen zelf ook dat de huid dun aan voelt.

Podotherapeutische steunzolen kunnen het overgebleven vetkussen iets bij elkaar duwen en tevens een zachte laag toevoegen waardoor u weer comfortabel kunt lopen. 
 

Achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen veel voor. Als er een verkeerde voetstand aanwezig is, is er een grote kans dat de achillespees ook verkeerde trekkrachten ervaart tijdens het lopen. Dit kan problemen geven bij de aanhechting van de achillespees: aan de hiel.

Met podotherapeutische zolen kunt u achillespeesklachten goed aanpakken. Door de oorzaak van het probleem weg te halen, de afwijkende voetstand, kan de achillespees aan het genezingsproces beginnen. Wel is dit vaak een langdurig proces omdat de achillespees van nature minder doorbloed is en dus minder snel kan genezen.