Veelgestelde vragen

Nee, sinds 1 oktober 2011 heeft u geen verwijzing nodig om bij een podotherapeut terecht te kunnen.

Uw identiteitsbewijs of paspoort en als u een verwijzing heeft gekregen, moet u deze ook meenemen.

Ja, Podotherapie Vliegenberg is een eenmanspraktijk dus u krijgt altijd dezelfde behandelaar.

Ja, indien er een indicatie is voor een podotherapeutische behandeling en u aanvullend verzekerd bent met een vergoeding voor podotherapie.

U kunt in ieder geval binnen een week terecht. In overleg is het ook mogelijk om een avondafspraak te maken. Bij een spoedgeval kunt u dezelfde of volgende dag terecht.

U dient de factuur met de PIN te betalen. Indien er geen vervolgafspraak plaats zal vinden dient u de consultkosten meteen af te rekenen. De factuur kunt u zelf opsturen naar uw zorgverzekeraar.

De steunzolen worden zo snel mogelijk gemaakt en u kunt deze na 1 week afhalen. Bij spoedgevallen is het tegen een meerprijs mogelijk om deze eerder af te halen.

Dit verschilt per persoon. Dit hangt samen met de mate van de klachten, hoe lang de klachten al aanwezig waren voordat er met de therapie begonnen is, de conditie van de cliënt en de mate van belasting. Bij het merendeel van de patiënten zijn de klachten na 8 weken verminderd of verdwenen. Bij de nacontrole wordt dit met u besproken en als de genezing niet voldoende is, kan de therapie kosteloos worden aangepast.

Ja, de podotherapeut is lid van de NVvP (Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten). Tevens staat de podotherapeut geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

De vergoedingen zijn per verzekering verschillend. Podotherapie valt in de aanvullende verzekering, uw eigen risico is niet van toepassing. U kunt uw polis nakijken of kijken op de website van de beroepsvereniging: https://www.podotherapie.nl/vergoedingenoverzicht/

Na het aanmeten van podotherapeutische steunzolen wordt er verwacht dat u 1 keer op controle komt na een aantal weken om te kijken hoe het is gegaan met de klachten en of er iets aangepast moet worden. Hierna is het aan te raden voor volwassenen om 1 keer per jaar op controle te komen en voor kinderen 1 keer per half jaar.